- امام زاده محمد روستاي امره
- اجراي سرود نوجوانان امره
- مردان امره در صنعت کشاورزي
- مزار شهداي روستاي امره
- امام زاده علي روستاي امره
19 شهيد به ياد ماندني امره
شرایط آب و هوایی
- نويسنده : Mohammadi Mohammad
شرایط آب و هوایی
اقلیم روستا متاثر از دو ناحیه ی آب و هوایی معتدل و مرطوب , سردو کوهستانی است. زیرا قبل از آنکه برودت مناطق جلگه ای ساری را احاطه نماید بر ارتفاعات جنوبی روستا برف می نشیند و سرمای زمستان به روستا رسوخ می کند و همچنین باد های غالب ناحیه ی معتدل و مرطوب که از طرف شمال و جلگه ای می باشد باد مطلوب و غالب این روستا است.
وضعیت آب و هوایی منطقه را تحت عناوین زیر می توان بررسی نمود.
الف) بارش
میانگین ارتفاع روستا از سطح دریای آزاد تقریبا" 350 متر می باشد و به دلیل کوهستانی بودن آن و به تبعیت از ارتفاعات اطراف در داخل روستا نیز بارش برف مطرح است.کما اینکه بزرگترین برف در سال 1327 به ارتفاع 2 متر بر زمین نشست بطوریکه زندگی اهالی به مخاطره افتاده بود.با وجود این عمده ی بارندگی در روستا به صورت باران می باشد.بیشترین بارندگی مربوط به فصل پاییز و به میزان 41.6% و کمترین آن مربوط به بهار و به میزان 6.1% در سال می باشد.بنا به اظهار اهالی با گذشت زمان میزان بارش نزولات جوی وبخصوص برف کم و کمتر شده است.ب ) رطوبت نسبی
با بررسی جداول هواشناسی توسط ایستگاه هواشناسی قراخیل قائمشهر استنباط می شود که کمترین درصد رطوبت مربوط به خرداد ماه و بیشترین آن مربوط به اسفند ماه می باشد.درصد نم بین این دو ماه نوسان صعودی طبیعی و آرامی دارد.می توان گفت با شروع فصل بارندگی (پاییز ) زمین آبگیری نموده و تا اسفند ماه سیراب می شود و سپس از فروردین ماه تا خرداد ماه این آبها با بخار شدن و یا سرازیر شدن به دره ها و رودخانه ها و نهایتا" به دریا دفع می شوند.با کم شدن رطوبت زمین رطوبت آب و هوای این منطقه کم می شود و در خرداد و تیر حداقل خود می رسد.با توجه به موارد فوق الذکر عمده ی فصل کاشت در منطقه از اواخر پاییز می باشد و فصل برداشت از اوایل تابستان .
ج ) درجه ی حرارت ( دما )
روستاهای امره از بین روستاهای کوهستانی منطقه از روستاهایی که به مناطق جلگه ای ( دشت ) نزدیکتر می باشد.بر اساس گزارشهای هواشناسی حداقل درجه ی حرارت منطقه در ماههای دی و بهمن با میانگین 7.05 و 8 درجه ی سانتی گراد و حداکثر درجه ی حرارت در ماههای تیر و مرداد با میانگین 25.8 و 26.75 در جه ی سانتی گراد می باشد.
یک مورد از شدیدترین یخبندان به مدت پنج روز متوالی و حدودا" بین سالهای 1310 و 1320 بوده است که روستاییان مجبور به شکستن یخ برای استفاده از آب برای خود و حیوانات بودند. با توجه به اینکه متوسط حداکثر سالانه 21.65 و متوسط حداقل سالانه 12.12 می باشد و از طرفی متوسط حداقل هیچوقت به زیر صفر نرسیده است و همچنین با توجه به حداقل و حداکثر رطوبت نسبی یاد شده منطقه به اقلیم معتدل و مرطوب بیشتر از ناحیه ی کوهستانی متمایل است.

د ) باد
یاد آوری می شود بادهای روستا بطور عمده از اقلیم معتدل و مرطوب متاثر است و باد غالب آن شمال به جنوب است.با بررسی های به عمل آمده در داخل روستا وزش باد به دو دسته ی مظلوب و نامطلوب تقسیم می شود :
بادهای مطلوب بادهایی هستند که بیشتر در فصل گرم سال وزش دارند و مضافا" به صورت نسیم و با سرعت کمتری می باشند.
و بادهای نامطلوب بادهایی هستند که غالبا" در فصل سرد سال و یا در هنگام بارندگی وزیدن دارند و منجر به بارش اریب باران به بدنه ی ساختمان می شوند و بعضا" به صورت باد گرم در عصرها می باشند.این دسته از بادها غالبا" سرعت بیشتری دارند.بهر جهت باد با سرعت زیاد و گردباد نامطلوب به جز مواردی نادر در منطقه و روستا دیده نشده است.(ولی در سالهای اخیر چند مورد از این بادهای نامطلوب رخ داده است).در این مورد روستاییان فقط یک مورد را در فواصل بین سالهای 1320 تا 1330 اظهار داشتند که بعلت شدت سرعت باد شاخه های درختان به وفور شکسته شدند.
منبع: amreh.ir
قلعه های اطراف روستا
- نويسنده : Mohammadi Mohammad
قلعه های اطراف روستا
در اطراف روستا تا حدی که با چشم مشاهده می شود ارتفاعات زیادی وجود دارد که هر یک در مقطعی از تازیخ محل زندگی انسانهایی بودند که از تشکیلات بخصوصی پیروی می کردند و سپاهیانی داشتند که برای حفاظت از قلعه تدارک دیده می شدند برای اهالی این روستا این قلعه ها اهمیت خاصی داشتند که می توان امنیت منطقه ،چراگاهای دامی،تاثیر بر آب وهوا، دید ومنظر و حتی گنج هایی که از بعضی قلعه ها به نحوی بیرون می آمد را نام برد. از قلعه های مهم اطراف روستا می توان کیجا قلعه (قلعه دختر) یا قلعه یارامان ، کافر قلعه، امام قلعه، گوش بن گوش یا قلعه گوش (قلوش) قلعه رفسر ، پی قلعه ، قلعه راهدار و...را نام برد. قلعه راهدار و قلعه دختر (کیجا قلعه) با تبدیل شدن به زمین های کشاورزی و از بین رفتن آثار اولیه ان شباهت به قلعه مسکونی ندارد و بیشتر به تپه ماهور شبیه اند. در اینجا مختصری به توضیح کافر قلعه می پرازیم.

مراتع روستا
- نويسنده : Mohammadi Mohammad
چراگاه های جنگلی روستا
جغرافیای طبیعی
- نويسنده : Mohammadi Mohammad
- جغرافیای طبیعی (عوارض طبیعی)
- جغرافیای مصنوعی
- وضعیت آب و هوا
روستا در منطقه ای کوهستانی مکان یابی شده است و از نظر جغرافیایی تحت تاثیر کوهها و تپه ماهورهای اطراف و زمینهای هموار بین آنها قرار دارد و سه توصیف عمده را در بر میگیرد:
تقسیمات کشوری
- نويسنده : Mohammadi Mohammad
این روستا تا سال 1335 از توابع شهرستان قائم شهر محسوب می شد یعنی از نظر آماری و تقسیمات کشوری زیر مجموعه ی این شهر بود. وابستگی مردم از نظر مراودات به ساری نزدیکتر بود و از طرفی به علت وجود جاده ی ساری - کیاسر که در آن زمان شوسه بوده است مشکلات مردم در ساری بهتر حل می شد.

به هر جهت اطلاعات و آمار روستا از سال 45 به بعد در حوزه ی تقسیمات کشوری ساری آمده است.این روستا از همان سالها که ساری دارای سه بخش بوده است زیر نظر بخش مرکزی ساری و از مجموعه دهستان کلیجانرستاق علیا محسوب میشد .بخش مرکزی شامل شش دهستان می باشد که مساحت کلیجانرستاق علیا 423.7 کیلومترمربع و مساحت روستای امره بدون احتساب زمین های مزروعی 1.24 کیلومترمربع می باشد.
منبع: amreh.ir
درباره وب
سلام خدمت تمام دوستان خوبم
وب رسمي روستاي امره
تقديم به کليه اهالي محترم روستاي امره و منطقه کليجان رستاق،شهر ساري و همه ي امره اي ها در هر نقطه اين کره خاکي و همچنين تمامي دوستداران که براي موفقيت و سربلندي اين آب و خاک مي کوشند.
دستهاي گرمتان را مي فشارم و دلهاي پرمهرتان را به ياري مي خوانم.
با ارسال عکس ها، مقالات، مطالب، اخبار، اشعار و نظرات و پیشنهادات خود پيرامون روستاي امره به ایمیل و سامانه پیامکی ما، ما را در هرچه بهتر شدن اين وب رسمي ياري فرماييد.
سامانه پیامکی: 5000201056108
ایمیل: amreh345@gmail.com
مطالب ارسالي به نام خود شما منتشر خواهد شد..
و همچنين مي توانيد با ارسال نظرات و پيشنهادات خود در قسمت تماس با مديريت به ما در اين راه کمک کنيد.
با آرزوي موفقيت براي روستاي امره
مديريت وب (سيد محمد محمدي)